úterý 1. dubna 2014

ČESKO SVÍTÍ MODŘE!

Dle nejnovějších světových epidemiologických výzkumů se v současné době každé 80. dítě narodí s Poruchou Autistického Spektra (PAS).
V České republice žije na 100 000 osob s různou mírou a formou autismu.To, co děti s autismem a jejich rodiny potřebují nejvíce, je porozumění a podpora. 
Jim Sinclair dospělý muž s diagnózou autismu: „… uvědomte si, že jsme si odcizení navzájem, že můj způsob života není pouze poškozená verze vašeho.…“ 
V roce 2007 Valná hromada OSN rozhodla stanovit
 2. duben
 jako
 SVĚTOVÝ DEN ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU (WAAD)
S tímto dnem je spojena modrá barva, která je barvou komunikace a sebevyjádření. To je jedna z oblastí, ve které mají lidé s Poruchou Autistického Spektra největší potíže.
Pojďme společně tyto děti a jejich rodiny podpořit.
„Rozsviťte se modře!“
a připojte se tak do celosvětové kampaně „Light it up blue!”, která druhý dubnový den každoročně probíhá v různých koutech světa.Připojit se můžete jakkoliv – rozsviťte v noci 2. dubna modrou žárovku ve svých domovech či kancelářích, oblékněte se do modré barvy nebo si na oblečení připněte modrou stužku, případně tak, že o této iniciativě budete mluvit nebo informace umístíte na svých webových stránkách.
Děkujeme Vám.

Žádné komentáře:

Okomentovat